Kundcase

AGAB

Patrik Eriksson driver sedan 2017 AGAB som utför markentreprenad, ofta som underentreprenör till de större företagen, något som blir mer och mer vanligt i branschen. AGAB består av Patrik som äger bolaget och Marcus Wall som är anställd och jobbar som anläggningsarbetare. I företaget finns 2 st grävmaskiner och Patrik hyr ofta in någon med F-skattsedel så att båda maskinerna kan vara igång samtidigt.

Patrik startade AGAB efter en konkurs av ett annat bolag. Det var också då han kom i kontakt med Ertan. Jag träffade Ertan genom STC (Schakt och Transport Centralen) där de skötte all ekonomi och när konkursen tyvärr var ett faktum i mitt gamla bolag klev Ertan in och hjälpte oss igenom detta och gjorde att det gick väldigt, väldigt smidigt. Det var därför ett naturligt steg att fortsätta jobba ihop med Ertan när jag drog igång AGAB.

Det var också Ertan som introducerade Fortnox för oss. Min bror hjälper till att fakturera och gör det då genom Fortnox, ett väldigt bra verktyg som ger mig möjlighet att följa t ex kassaflödet som är så viktig att ha koll på, hela tiden. Sedan sköter Ertan alla bokföring, moms, skatter, bokslut mm och jag får ett mail med ”instruktioner” gör si, gör så, betala detta osv - supersmidigt, säger Patrik. Ertan är också vårt bollplank när det gäller rådgivning och kommer med tips om hur jag kan tänka och agera så det blir mesta möjliga ekonomiska vinning för bolaget och mig. Jag har löpande kontakt med Ertan ungefär var 14:e dag, vilket passar mig perfekt. Jag kan varmt rekommendera Ertan till både små och stora bolag som behöver någon trygg partner när det kommer till ekonomi och bokföring.

I framtidsplanerna ingår det inte att utöka med fler maskiner eller anställda, men jag vill inte heller vara ensam i bolaget eftersom man ofta behöver vara två, en i maskinen och en utanför. Men det är inte bara det utan det är skönt att ha någon att ”bolla” och jobba ihop med också och jag stortrivs i den situation jag befinner mig nu, avslutar Patrik.